Byggerisiden.dk, håndværkerforum, byggetilbud, håndværker tilbud, gør det selv byggeri, byggerådgivning, selvbyggere, byggeforum, Byggeportalen hvor håndværkere og bygherrer mødes

Håndværkerforum
Her kan du få byggetilbud, Håndværkertilbud
Gode råd, gør det selv byggeri, fra RIGTIGE mestre
Debattere med Håndværkere og andre bygherrer

Dato og tid er man 2. aug 2021 15:22

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]




Skriv nyt emne Svar på emne  [ 5 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: tors 7. aug 2014 20:26 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tors 7. aug 2014 20:23
Indlæg: 1
Er der nogle der har erfaringer med, at varme deres hjem med både jordvarme og en pejs/brændeovn?

Jeg har nemlig kigget på en pejs herfra til, at supplere lidt op på jordvarmen. http://www.jensen-company.dk/pejse


Top
 Profil  
 
Indlæg: lør 23. maj 2015 22:12 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons 22. apr 2015 11:00
Indlæg: 8
Hvis der er tale om et nyere hus, tror jeg ikke du skal regne med at pejsen er nødvendig - jordvarme leverer typisk mere end rigeligt, og varmen er billigere end pejsen, med mindre du har adgang til gratis brændsel. Men pejs er jo hyggeligt, og det er vel også et argument :-)


Top
 Profil  
 
Indlæg: tirs 14. jul 2015 23:19 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 14. jul 2015 23:14
Indlæg: 2
lv grill bliver opbygget af lecablokke som er nemme at arbejde med. Lecablokkene er store med vejer ikke meget og du kan derfor hurtigt bygge med dem selvom du ikke har den store erfaring med at mure.

Inden du gør i gang skal du have nogle materialer. Du kan købe lecablokke og mørtel her hos os, og så skal du finde en grillrist, grillbund, armeringsjern, bordplade og ildfaste tegl et andet sted.

Afhængigt af hvor høj du ønsker grillen skal du 22 lecablokke til en 80 cm høj grill og 28 lecablokke til en 100 cm høj grill. Du kan selvfølgeligt også bygge grillen anderledes end vores forslag og så selv beregne hvor mange lecablokke der skal bruges. Vi har valgt at bruge 15x19x49 lecablokke til denne grill.

Ønsker du at pudse grillen efterfølgende kan vi også hjælpe med det. Til at mure lecablokkene med anbefaler vi at bruge 5,1% bakkemørtel som opblandes til en KC 35/65/650 muremørtel mens vi vil anbefale en 6,6% strandsandsmørtel som opblandes til en KC 50/50/700 pudsemørtel.

Det sted hvor du ønsker havegrillen skal der være et godt fundament i form af en korrekt anlagt stabil terrasse eller lignende. Alternativt kan du lave et fundament til grillen med fundablokke. Hvis jorden er meget ustabil hvor byg selv grillen skal være, skal der graves ud til frostfri dybde hvorefter fundamentet støbes.

Når der er styr på alle materialer, fundament osv. er det med at komme i gang. I det første lag skal lecablokkene skæres til så de 3 blokke der skaber dybden bliver 33 cm og en af de blokke der giver bredden bliver 47 cm.

Blokkene mures sammen med mørtel ovenpå fundamentet. Der skal armering i form af Bi-40 stål i de vandrette fuger. Andet lag udføres med blokke som ikke er skåret til og dermed kommer der et forbant på minimum 15 cm som anbefalet. Det er muligt at skære lecablokke med lav ny tilbygning med atlantic Entreprise http://www.atlanticentreprise.dk/murer-og-konstruktioner/tilbygninger/


Top
 Profil  
 
Indlæg: ons 22. jul 2015 11:08 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tors 23. apr 2015 04:31
Indlæg: 10
Hvis du ikke oplever, at jordvarmen yder nok, tror jeg ikke anlægget fungerer som det skal. De fleste jordvarmeanlæg yder mere end rigeligt til almindelige villaer. Tag evt. fat i http://www.geopartner.dk. Har en kammerat, der netop havde problemer med jordvarme-ydelsen, og de kunne tage termofotografier af rørledningerne (som i hans tilfælde lækkede).


Top
 Profil  
 
Indlæg: tirs 2. apr 2019 21:58 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 2. apr 2019 21:54
Indlæg: 1
Jeg vil også sige, at hvis ikke jordvarmeanlægget yder nok, så er der enten ikke isoleret godt nok. ellers så er anlægget ikke rigitgt dimensioneret. Se mere på https://jordvarmeanlaeg.dk/


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 5 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 1 gæst


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Hop til:  
cron

Powered by mesterpartner.dk
Code by eklame.dk