Byggerisiden.dk, håndværkerforum, byggetilbud, håndværker tilbud, gør det selv byggeri, byggerådgivning, selvbyggere, byggeforum, Byggeportalen hvor håndværkere og bygherrer mødes

Håndværkerforum
Her kan du få byggetilbud, Håndværkertilbud
Gode råd, gør det selv byggeri, fra RIGTIGE mestre
Debattere med Håndværkere og andre bygherrer

Dato og tid er tors 9. jul 2020 20:02

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 2 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: ons 11. nov 2015 11:31 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: ons 11. nov 2015 11:25
Indlæg: 1
Hej alle

Jeg bor til leje i en lejlighed. Underboen storryger indenfor og det trænger op til os. Vi bor på 3. sal i et relativt åbent område hvor vi mærker vinden meget når det blæser. Hvis vinduerne alle er lukkede så trænger der langsomt røglugt ind, og det samme sker hvis det er vindstille, uanset om vinduerne er åbne. Hvis et vindue på læsiden er åbent, trænger der hurtigt røglugt ind, vel pga. undertryk. Hvis et vindue på vindsiden er åbent, er luften ren og behagelig i lejligheden, vel pga. overtryk. Jeg har læst vidt og bredt på nettet, og har konkluderet at den enkleste måde at undgå indtrængende røgluft er at have konstant overtryk i lejligheden, så den dårlige luft ikke bliver suget ind.

Nu er der jo lige den detalje at vi bor i Danmark og at det er november måned, med vinteren på vej, så at altid have et åbent vindue er ikke en rigtig god løsning. Desuden virker det ikke når det er vindstille, om man skal hele tiden være opmærksom på vindretningen så man har vinduet åbent på den rigtige side. Det er mildest talt irriterende, og det er et konstant arbejde med at holde øje med det, når jeg burde kunne slappe af derhjemme. Derfor har jeg kigger på luft/luft varmepumper. Jeg tænker at jeg kunne tage et vindue ud, eller bare have det stående helt åbent, og så sætte en træplade i vinduesrammen, og montere en varmepumpe i træpladen. Jeg forestiller mig at jeg dermed kunne skabe overtryk uden at der bliver koldt. Desværre skal der jo til en varmepumpe, ud over den mindre del som normalt monteres på væggen indendørs, også være en stor kasse udenfor, og den kan jeg ikke se at jeg kan slippe afsted med at montere. Jeg har ikke kunnet finde en luft/luft varmepumpe hvor det hele er bygget sammen i én enhed som jeg ville kunne montere i en træplade. Jeg har derfor prøvet at se på varmeblæsere. Sådan en stor industriel varmeblæser ville jeg måske nok kunne montere i en træplade og fuge rundt om for at gøre det tæt. Der er en stor hylde i vindueskarmen til at tage vægten, så den ville ikke behøve at hænge i træpladen som sådan. Er der nogen som har et forslag til sådan en løsning, eller viden om hvor meget der skal til for at være sikker på at få det ønskede overtryk? Jeg ved ikke hvor meget airflow der skal til for at skabe det ønskede overtryk, eller hvad der svarer til det airflow som vinden normalt skaber. Jeg spekulerer også på om det overhovedet vil virke når den skiftende vindretning gør at den vil sidde på læsiden noget af tiden (måske vil undertrykket på læsiden gøre at der ikke kan blæses luft ordentlig ind fra den side). Eller hvor meget effekt der skal til for at kunne holde indblæsningsluft på min. ca. 13 grader (hvilket jeg vurderer er den nedre smertegrænse) selv når det er rigtig koldt udenfor.

Det skal siges at jeg også har overvejet at fuge alle tænkelige steder, men det ville være en meget stor opgave som måske/måske ikke ville virke. Jeg har taget de mest oplagte steder: Forseglet en gammel ventilationsrist i loftet af køkkenet som ikke længere var i brug, og fuget omridset i tre små døre i forskellige rum ud til skunken. Det har hjulpet noget at forsejle ventilationsristen, men problemet er der stadig. Før var der nogle gange en meget skarp røglugt i køkkenet som om man stod ved siden af en som røg. Nu er det mere sådan en sødlig, ulækker lugt, som ikke er lige så skarp. Jeg vurderer at den primære kilde er omme bag køkkenskabe/køleskab/opvaskemaskine, hvor der er ført rør gennem mustensvæggen (og måske også andre huller/åbninger som jeg ikke kan se), og har overvejet at fylde op med ekspansionsskum derinde, men det er ikke en triviel opgave at komme til, og jeg ville derfor ikke helt kunne se hvad jeg lavede derinde, og jeg kan jo ikke rigtig pille køkkenet ud i min lejelejlighed for at komme til.

Jeg har ikke mulighed for at flytte, og at få min underbo til at lufte bedre ud eller holde op med at ryge i eget hjem er en tabt kamp på forhånd. Rygere føler sig så forfulgt i forvejen at de stejler fuldstændig hvis nogen prøver at påvirke deres rygning i eget hjem, så det har jeg slet ikke lyst til at give mig i kast med. Jeg har allerede været i kontakt med udlejningsfirmaet, som er langsomme til at reagere, og ikke har det store engagement i at løse problemet. Måske er det bare heller ikke muligt for dem at gøre det store.

Hvis der er nogen som kan hjælpe med løsningsforslag til at skabe overtryk, eller andre løsninger som jeg ikke selv har tænkt på, vil de være så utroligt velkomne :)


Eksempel på varmepumpe med den store kasse:
http://www.jemogfix.dk/Varmepumper__375 ... 25_9043923
Eksempel på varmeblæser:
http://www.jemogfix.dk/Blaeser-solpanel ... er_9022687


Top
 Profil  
 
Indlæg: tirs 5. jun 2018 12:56 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 5. jun 2018 12:53
Indlæg: 10
Hej,

Jeg ved ikke om du har fundet dit svar ift. varmepumpen, men her er i hvert fald meget hjælp at hente: https://findvarmepumpe.dk/

Jeg håber det kan hjælpe dig eller en af de andre, som skulle komme forbi dette indlæg.

Mvh

Mads


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 2 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 3 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Hop til:  
cron

Powered by mesterpartner.dk
Code by eklame.dk