Byggerisiden.dk, håndværkerforum, byggetilbud, håndværker tilbud, gør det selv byggeri, byggerådgivning, selvbyggere, byggeforum, Byggeportalen hvor håndværkere og bygherrer mødes

Håndværkerforum
Her kan du få byggetilbud, Håndværkertilbud
Gode råd, gør det selv byggeri, fra RIGTIGE mestre
Debattere med Håndværkere og andre bygherrer

Del emner med dine venner.
- -

Dato og tid er tors 21. mar 2019 21:37

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: ons 20. sep 2017 23:47 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. aug 2017 00:10
Indlæg: 21
Skimmelsvamp skader mennesker

Skimmelsvamp kan være problematisk i din bolig, fordi mange mennesker er følsomme over for de stoffer, som skimmelsvampe udsender. Skimmelsvamp nedbryder ikke bygningens materialer på samme måde som rådsvampe, men det kan være meget ubehageligt at leve med skimmelsvamp i boligen.
Ofte nemt at opdage skimmelsvamp

Almindeligvis er det nemt at opdage, om du har skimmelsvamp. Det viser sig som små mørke eller hvide pletter og udsender ofte en karakteristisk jordslået lugt. Men både misfarvninger og lugt kan være fraværende i specielle situationer, eller du kan have vænnet dig så meget til lugten, at du ikke opdager den selv. Oplever du symptomer som hovedpine, koncentrationsbesvær, træthed og irriterede øjne, kan det derfor være, at din bolig er angrebet i konstruktioner, under gulve eller inde i væggen.
Eksperter kan tjekke

Hvis du oplever en pludselig forbedring i forbindelse med, at du opholder dig udenfor dit hjem, kan det tyde på, at det er i boligen, problemet skal findes. Har du mistanke om skimmelsvamp, men ikke selv kan konstatere det, er der hjælp at hente. Der findes laboratorier, hvor du kan sende en prøve ind, der kan påvise, om der er skimmelsvamp i et bestemt materiale, eller du kan få en konsulent ud til en grundig byggeteknisk gennemgang.
Skimmelsvamp kommer af fugt

Skimmelsvamp kommer, når et område er udsat for fugt. Det kan både være fugt, der siver ind udefra, eller det kan være indefra, når du er i bad, laver mad og tørrer tøj. Opdager du skimmelsvamp, er det vigtigt, at du finder ud af årsagen og fjerner kilden. Det kan handle om at ændre adfærd, såsom at lufte godt ud og undgå at tørre tøj indendørs. Det kan også være, at dit ventilationssystem ikke fungerer, eller at der er en mindre vandskade et sted på grund af utætheder i bygning eller vandrør. Sørg for at udbedre skaderne.
Måske en fejlkonstruktution på huset

Du kan også være så uheldig, at årsagen til skimmelsvamp findes i selve konstruktionen af bygningen, fx i sokkel, tagspær eller i gulvbrædder. Typisk på grund af, at konstruktioner/beton ikke var gennemtørre, inden de blev beklædt, eller at efterisolering af din bolig ikke er udført korrekt.
Fjern kilden til skimmelsvampen

Hvad end årsagen er, må du være omhyggelig med at fjerne kilden til skimmelsvamp, da problemet ellers vil opstå igen og igen. Mindre angreb kan du fjerne ved at rengøre med desinficerende midler. Ved større angreb skal du have professionel hjælp til at udtørre/skifte materialerne. Der findes forskellige metoder alt efter materiale og tilstand fx dampafrensning, sandblæsning, slibning, afhøvling og kemisk afrensning. Nogle gange kan skimmelvæksten være trængt så dybt ind i materialerne, at de bør udskiftes i stedet for blot at blive renset.
Tjek din bolig

Undersøg væggen bag store møbler, der står direkte op ad kolde ydervægge.

Tjek, at badeværelsesfuger er tætte – specielt i brusekabinen. Hold øje med løse tagsten og områder omkring tagvinduer, skorstene og kviste. Se efter revner og ødelagte fuger mellem murstenene på facaden. Tagrender og nedløbsrør skal være tætte og rene. Tjek, at vandrørene til dit brugsvand er tætte (luk for alle vandhaner og maskiner, der bruger vand, og tjek din vandmåler. Kører den stadig, kan der være noget galt).
Tjek ventilation

Når din ventilator og/eller emhætte er tændt, skal de suge godt nok til, at et papir kan hænge fast på dem. Dugger dine ruder ofte, er det tegn på, at du har for lidt ventilation i boligen, eller at du har uhensigtsmæssige kuldebroer. Hold øje med, at kloak, afløb og dræn fungerer, som de skal. Tjek fugerne omkring dine vinduer, og reparer dem, hvis de er utætte.
Hvad er skimmelsvamp

Svampe, der lever overalt, hvor der er fugtigt og dødt organisk materiale. I dit hus kan det fx være træplader, papirtapet og den lim, der sidder bag tapetet. De spreder sig via sporer og findes naturligt mange steder. Bliver koncentrationen for tæt, giver det problemer med indeklimaet, fordi nogle af svampene afgiver giftige stoffer.
7 gode råd mod skimmelsvamp:

Luft ud 5-10 minutter dagligt. Gerne flere gange om dagen.
Lad alle rum være opvarmede til mindst 18 grader.
Tør ikke vasketøj indendørs.
Tænd for emhætten, når du laver mad.
Tør vægge og gulve af efter badet.
Støvsug mindst en gang om ugen.
Få evt. vandskader repareret hurtigt.
Forsikringen dækker normalt ikke mod skimmelsvamp

Forsikringen dækker normalt ikke angreb af skimmelsvamp – hverken husforsikring eller indboforsikring. I nogle tilfælde kan en ejerskifteforsikring dække.Kilde: http://www.idenyt.dk/huset/indeklima/


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Hop til:  
cron

Powered by www.mesterpartner.dk
Buildt on phpbb
Danish translation Olympus DK Team