Byggerisiden.dk, håndværkerforum, byggetilbud, håndværker tilbud, gør det selv byggeri, byggerådgivning, selvbyggere, byggeforum, Byggeportalen hvor håndværkere og bygherrer mødes

Håndværkerforum
Her kan du få byggetilbud, Håndværkertilbud
Gode råd, gør det selv byggeri, fra RIGTIGE mestre
Debattere med Håndværkere og andre bygherrer

Del emner med dine venner.
- -

Dato og tid er tors 21. mar 2019 21:37

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 
Forfatter besked
Indlæg: søn 17. sep 2017 21:45 
Offline
Brugeravatar

Tilmeldt: tirs 29. aug 2017 00:10
Indlæg: 21
Et afløbssystem, der ikke fungerer, eller toiletter, der ikke kan skylle ud, kan føre til både praktiske gener og voldsomme lugtgener.

Oplever du gentagne tilstoppelser af dine afløb, og kan problemet ikke afhjælpes ved regelmæssig rensning og brug af svupper, kan tilstoppelsen skyldes skader på rørsystemet eller kloakken. Derfor bør du altid kontakte en fagmand, hvis problemet er tilbagevendende – eller hvis du ikke selv kan fjerne tilstoppelsen.

Regelmæssig rens og vedligehold af dine afløb vil effektivt kunne forhindre tilstoppelse og sikre, at afløb fra håndvaske og gulvafløb fungerer, som de skal – og at tilstoppelserne ikke udvikler sig til større skader andre steder i systemet. Ved gentagne tilstoppelser eller fejl på kloakledningen, er det derimod altid vigtigt at kontakte en fagspecialist. Ofte vil vi kunne afhjælpe problemet ved en grundig spuling og rens af rørene, i andre tilfælde må vi bruge TV-inspektion for at lokalisere roden til problemet, hvis gennemspuling ikke er tilstrækkelig.

Gode råd til at undgå tilstoppede afløb

Hæld ikke fedtstof i vasken, da det størkner og får afløbet til at stoppe til. Madlugt i kloakken kan desuden tiltrække rotter.
Smid aldrig bleer og hygiejnebind i toilettet
Hæld aldrig opløsningsmidler i afløbet! Maling, terpentin, olie og afløbsrens kan skade kloakrør og forkorte deres levetid.
Brug generelt mindre vand – det skåner boligens afløb.
Vær opmærksom på tegn på rotter: Rotter kan forårsage en lang række skader på husets kloak og afløb. Tegn på rotter kan være afføring, gennemgnavede madvarer eller bygningsdele samt puslelyde og lugte.
En stærk kloaklugt fra dine afløb er ofte tegn på, at der ikke er mere vand i dine vandlåse. Prøv at hælde et par liter vand i gulvafløb, håndvaske og toiletter – det kan meget vel afhjælpe problemet.
Skyller vandet langsomt ud, kan det skyldes en tilstoppelse på kloakledningen. Fjern evt. dækslet til rensebrønden for og se, om det der ligger brugt papir, sten eller sand i bunden. En lille smule brugt papir i bunden har ikke nogen betydning og vil automatisk blive skyllet ud. Er der derimod så meget brugt papir, at du ikke kan se de nederste rør i rensebrønden, kan det være tegn på fejl eller skade på kloakledningen. Kontakt i det tilfælde altid en fagmand.
Ved gentagne tilstoppelser af dine afløb kan det igen være en god idé at tjekke rensebrønden. Ligger der sand og sten i bunden kan det være tegn på rørskade.
Sørg for, at kloakdækslet slutter tæt og undgå, at rødder vokser ind i rørene ved at fjerne store træer i nærheden af kloakken.

Tilstoppet vask

Ofte vil lugtgener fra en stoppet vask kunne afhjælpes ved at hælde et par liter kogende vand direkte i afløbet. Denne metode kan også bruges forebyggende til at undgå, at afløbet i vasken stopper til – hvis du sørger for regelmæssigt at hælde kogende vand i afløbet, gerne et par gange om ugen, og efterfølgende renser afløbet for hår og skidt.

Hjælper dette ikke, er det et tegn på en mere alvorlig tilstopning. Her er første skridt at tømme vandlåsen. Den sidder under vasken, hvor vandrøret buer, og kan skrues løs uden brug af værktøj. Hold en skål under vandlåsen, inden du fjerner den.


Tilstoppet faldstamme

En tilstoppet faldstamme er et normalt forekommende problem, som skyldes mange års ophobning af fedt, kalk og snavs. Det er imidlertid et problem, der kræver professionel assistance i form af rensning/gennemspuling af faldstammen. Hvis ikke der gøres noget ved problemet, kan det medføre større skader på rørene i faldstammen.

Tilstoppet toilet

Hvis dit toilet er stoppet, eller vandet siver langsomt ud, kan du som det første forsøge at hælde en spand vand i toilettet, og se om trykket fjerner proppen. Virker det ikke, kan du prøve med en svupper.

Det er også en god idé at få tjekket dit afløb og kloakken af en fagmand, hvis dit toilet gentagne gange stopper til. Ved at opdage evt. skader i tide, kan du derved undgå, at problemet udvikler sig til en omkostningstung skade.

Ofte vil det være tilstrækkeligt at afmontere toilettet for dernæst at spule afløbet under toilettet igennem for at fjerne den evt. tilstopning. Andre gange er det ikke nok med en gennemrensningen, hvis det viser sig, at tilstopningen skyldes slidte eller beskadigede kloakrør, manglende hældning på rørene eller rotter. Med TV-inspektion kan vi klarlægge årsagen, når en rensning ikke kan fjerne tilstopningen. Viser der sig at være skader på rør eller kloak, vil der i langt de fleste tilfælde være tale om en forsikringsskade.

Tilstoppet gulvafløb


Et stoppet gulvafløb kan føre til kraftige lugtgener. Det gælder især fra afløb, der benyttes flittigt i husholdningen til fx vaske- eller opvaskemaskine. Lugtgenerne fra gulvafløb skyldes bakterier, der lev af hår- og sæberester, der hober sig op i selve afløbet og i ledninger, der fører til afløbet.

Du kan reducere affaldsophobningen og dermed lugtgenerne ved jævnligt at hælde et par liter kogende vand direkte i afløbet og ved cirka en gang om måneden at skrue risten af og rense afløbet.

Kilde: http://3bkloak.dk/afloeb/


Top
 Profil  
 
Vis indlæg fra foregående:  Sorter efter  
Skriv nyt emne Svar på emne  [ 1 indlæg ] 

Alle tider er UTC + 1 time [DST ]


Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen og 2 gæster


Du kan ikke skrive nye emner
Du kan ikke besvare emner
Du kan ikke redigere dine indlæg
Du kan ikke slette dine indlæg
Du kan ikke vedhæfte filer

Hop til:  
cron

Powered by www.mesterpartner.dk
Buildt on phpbb
Danish translation Olympus DK Team